5/07/2007

Little Miss Sunshine: un canyardo.

Ho sento, ho he de dir: Little Miss Sunshine és una merda de pel·lícula. Tothom (repeteixo) tothom al meu voltant em recomanava que al veiés: que si és molt sensible, que té uns grans personatges, que és còmica però alhora tendra... i un llarg etcètera que realment feia venir poques ganes de ganes de veure-la. Però bé, ja que crec que s'ha de potenciar el visionat del cinema independent me la vaig baixar de l'emule (curiós, però no tonto) i me la vaig empassar sencereta. Pitjo "play" i el primer que em trobo: el cartell de la Fox. A veure, que no era una pel·li independent? Aquest serà el primer esglaó de la infàmia.

Comencem l'argumentació: Per què en Formatge i Guix afirma que Little Miss Sunshine és un tros de merda? Endavant: la història no val un duro. Una nena lletja que es vol presentar a un concurs de bellesa infantil (tots junts: ooohh!). La lletja té una família molt desestructurada, i tots junts emprenen en furgoneta un viatge iniciàtic fins allà on se celebra el certamen, on descobriran que la bellesa no és gens important, que els sentiments són més valuosos.


En Yupi i l'Astrako ens van ensenyar que allò més bonic es troba a l'interior.
A menys que sigui un carcinoma, és clar.


Ara val a dir: I què? A qui li interessa això que ja hem vist a infinitat de pel·lícules molt millors, com ara Irreversible?

És igual... pensarem que és una d'aquelles històries en les que la peripècia és el de menys i el procés de creixement dels personatges és el que la fa rutllar (en definitiva, aquestes merdes que tant agraden a en McKee). Però... personatges? Quins personatges? Un defensor de la política del triomf que alhora és un perdedor? Bravo: el guionista ha creat la tècnica de la PARADOXA!!!

"Paradoxa (1)"


"Paradoxa (2)"

Més tonteries: un adolescent que llegeix Nietzsche i que no parla perquè vol ser pilot d'avions. Oh! Summament original! I no us desvetllaré l'argument però al final PARLA! Caram!

També tenim un iaio que no és un iaio normal perquè diu paraulotes, esnifa heroïna i porta una collonera com els que treballen als toros de les fires. Quina transgressió! Quina volta d'argument! Quina merda! Què es pensen que estan trencant aquests ianquis? Que potser ha tornat el codi Hays?


"En un poblado comanche, hau, hau, hau... lleno de mucho comanche..."


Frank és un filòsof homosexual suïcida que se suposa que està boig però alhora és el personatge més lúcid de la pel·lícula!!! Un boig que veu que els bojos són els altres! Magistral!

Per descomptat hi ha una dona que només fa que aguantar les tonteries dels altres i no fa res més. És el personatge de rèplica, vaja. I finalment una nena que és molt adorable i en el fons és millor que les nenes guapes perquè té bon cor i és entranyable.


"Les Prussian-Blue sí que són entranyables!"


La narració és més lineal que l'encefalograma del seu guionista. Primer es presenten els personatges. Es planteja el detonant i comença el viatge homèric. Hi ha una escena suposadament graciosa i després un pla de la furgoneta amb la que es mouen. Una altra seqüència hil·larant com la del policia que no troba un cadàver perquè a sobre hi ha una revista porno (propi dels films de Pajares i Esteso). Després tenim més plans de la furgoneta, i així successivament fins el número final, que és un espectacle del qual estan parlant durant tot el film i per tant no sorprèn en absolut, sinó que més aviat decep.


"En Rudy també va quedar decebut"

Que més... ah sí: els personatges no creixen més enllà del que és obvi, els girs argumentals són inversemblants (quan el jove descobreix que és daltònic als quinze anys em van entrar ganes de tornar enrere en el temps i matar els germans Lumière) i la interpretació és insulsa. Ah, i que és còmica ja em diran. Vaig riure una vegada, menys del que ho vaig fer amb Querelle de Fassbinder.


En definitiva, aquesta és una pel·li per ficar al mateix sac que Amélie o Garden State. Molt amables i simpàtiques, però que no proporcionen res més enllà. Són unes monyardades i només poden agradar a aquells que tinguin un cor que vulgui ser entendrit de forma deshonesta.


PD: Perquè després no diguin que sóc negatiu també parlaré de les coses bones: el millor del film és la furgoneta Volkswagen groga. T'entren ganes de comprar-te'n una!!



"No està mal.. però ara em dissenyes una furgona, que en aquesta merda de maleter no em cap la torre d'amplis Marshall"






19 comentaris:

Unknown ha dit...

Little Miss Sunshine és una peli de modernillos que sempre s'ha de recomanar amb la frase:

És una petita joia.

No aventuraré tant com vostè dient que és una merda. És una de la pila, que no destaca per res ni té res que la faci especial. La vaig veure com vostè, després de sentir-ne molt a parlar i amb bastanta reticència (perquè la recomanen els mateixos d'Amèlie, un veritable tordo).

A Little Miss Sunshine només hi faltava Tobey Mcguire fent d'actor encasellat en el seu personatge d'Spiderman, la bonyiga de l'any.

Gràcies per descobrir-nos Prussian Blue!

Anònim ha dit...

Per parts:

Punt nº1: A mi, l'Amèlie em posa. No així la pel·lícula.
Punt nº2: No he vist Little Miss Sunshine.
Punt nº3: Ara no sé si veure-la o no.
Punt nº4: Les Prussian Blue són molt grans.

A part d'això, soc molt poc cinèfil jo.

Questionaire ha dit...

Doncs a mi em va agradar... Però no em faci cas: vaig plorar amb "El viaje de Chihiro".

Anònim ha dit...

"vaig plorar amb "El viaje de Chihiro""

Oh, jo també.

Unknown ha dit...

Tan dolenta és?

Kesoytiza ha dit...

El que més em va agradar de "El viaje de Chihiro" va ser que la vaig veure un diumenge a les quatre de la tarda, amb el cinema ple de pares amb els seus fills. Suposo que pel fet de dibuixets animats japonesos els molt imbècils es pensaven que era com una d'en "Doraemon". Quan van començar a sortir bitxos horribles que es mengen coses encara més horribles tota la quitxalla es va posar a bramar morta de por.

Un "show", vaja.

mrpage ha dit...

A mi no em va desagradar la pel·licula. No està malament pero tampoc mereix lo de "petita joia".

Personalment, prefereixo Aterriza como puedas.

Kesoytiza ha dit...

Casualment l'altre dia vaig fer una marató de "Airplane!" i "Airplane! 2", i he de dir que probablement són les millor pel·lis còmiques de la història, juntament amb "Top Secret". Acudits de tetes i hòsties, com Déu mana!!

"Elegí un mal día para dejar de esnifar pegamento".

jair d ha dit...

lamento no haver vist aquesta petita joia; em vaig adormir als 30 segons, però era perquè estava cansat. jo també sóc del cinema de tiros i mamelles. més ben dit, no m'agrada el cinema. intentaré mirar-me-la a veure què passa.

Unknown ha dit...

Senyor Rabí, la trilogia fundacional dels ZAZ que vostè ha mencionat és sense cap mena de dubte el cim de la comedia cinematogràfica.

Kamikatze ha dit...

He de dir que jo també em vaig quedar clapada als deu minuts mentre el raví es tragava la pel·li de cap a peus. No voldria aixecar falsos testimonis però juraria que vaig veure un tímid somriure dibuixat als teus llavis abans de caure en trance profund i despertar-me a punt per veure el ball final. Si abans ja no tenia cap interès tragar-se aquesta road-movie sense sexe ni violència, ara ja és definitiu.

Kamikatze ha dit...

Carlota:

tinc un cor que vol ser entendrit de forma deshonesta. kin altre daksts bodrios em recomanes?¿

Kamikatze ha dit...

Carlota:

Lamb and Lynx?¿ diga'm k són noms de broma, pel bé del meu cor k vol tendresa i deshonestedad!!

pq són com les lletges de les olsen, prò a sobre porten ferros i brutegen?

(redrum)

Kesoytiza ha dit...

Voleu una pel·li realment sensible sense tanta monyeria? Aneu a visitar en Takeshi i la seva meravellosa "Kikujirô no natsu", que també va d'un nen trist.

Oh, què bona!

I sí, Lota: les "Prussian Blue" tenen noms d'animalets, com les mascotes de futbol americà.

mrpage ha dit...

Suposo que vol dir "El verano de Kikujiro", no? És genial. Jo l'he vist varies vegades ja.

No perdre's la banda sonora. És fantàstica.

Kesoytiza ha dit...

Exacte, aquesta mateixa, monsieur Albert!. Però dir el nom en japonès queda més "cool" i interessant.

És cert, la música és una meravella. I el personatge que interpreta en "Beat" Takeshi és una mescla entre retrassat i poeta que m'encanta.

Senyor Giménez ha dit...

Home! Quina sorpresa! En Takeshi un cop més fent de retrassat...

A mi Little Miss Sunshine em va semblar simpàtica, però en el meu cas l'opinió no té gaire valor perquè estic bojament enamorat de Toni Colette i m'empasso qualsevol cosa en la que surti.

I per cert, l'última pel·lícula amb la que hagués imaginat que es pogués comparar és Irreversible. Tot i que tenen algun punt en comú: també em va semblar simpàtica.

jair d ha dit...

a irreversible colpegen a un senyor amb un extintor i li esbardellen el cap. això al fotogramas ja són tres estrelles.

Kesoytiza ha dit...

Però que consti que s'ho tenia buscat per ser col·lega d'un paio amb el sobrenom de "El Tenia".

Digue'm amb qui vas i et diré qui ets.