3/29/2006

El Tombbus.

L'altre dia estava com un senyor esperant que el semàfor de la Diagonal es posés vermell quan per davant meu va passar un bus. Però no era un bus qualsevol, no senyors... era mega-ample i AMB LÀMPADES al seu interior. Intrigat vaig informar-me i vaig descobrir que era un Tombbús.

Així l'anuncien:

"El Tombbús t’ofereix un recorregut especialment dissenyat per gaudir, amb la màxima comoditat, del cor de la ciutat: les millors botigues, els edificis més emblemàtics de la Barcelona modernista ( la Pedrera, la casa Batlló, la casa Ametller,...) una àmplia varietat de restaurants, els cinemes més cèntrics. Un tomb per l’ànima de Barcelona.
Amb el Tombbús, desplaçar-te pel centre de la ciutat serà tot un plaer.
Gaudeix dels exclusius seients de pell i d’alcàntera, llums indirectes, revestiments de fusta, música ambiental, revistes, insonorització exterior,..."

El Tombbus només fa un recorregut:

De Pedralbes a la puta porta del Corte Inglés, passant òbviament, per Sarrià, o el que és el mateix: De la zona rica al centre. Pel que sembla és un bus que es va habilitar perquè així les fulanes del mil·lionaris vagin a comprar-se abrics de pell i no hagin de mesclar-se amb tota la púrria que deixen viure a la seva ciutat (o sigui nosaltres).

A més disposen d'espai per deixar les boses de D&G i Louis Vuitton, i unes làmpades perquè puguin llegir Aristòtil tranquilament.

I voleu saber el millor. Aquest bus el paguem nosaltres amb els nostres impostos. El bitllet és més car (concretament 0,30 frodos), però ni de broma aquesta tarifa compensa l'ús d'un bus que passa casa 6 o 7 minuts.

I en canvi hi ha zones de barna per on el bus passa cada dues hores.

Puta ciutat.